söndag 28 februari 2010

Bestrafe mich

Så kändes det på sista fyran på dagens intervaller. 4*4 min på trainern, det var nog ett år sedan jag körde denna typ av pass. De brukar jag kunna ha en del ångest för, men idag kändes det faktiskt förhållandevis bra. Känns dock inte riktigt lika bra att ta sig upp eller ner för trappen...
Rammstein funkar bra till dessa pass.

Nu har jag dessutom fixat 2 månader utan godis och läsk. Vilket inte den puckade badrumsvågen verkade fatta, så nu blir det nästa grej 3 veckor utan oboy (läsk och godisuppehållet är ju en månad till).

Idag var jag ute på en härlig ridtur i vårvädret. Den gamle blir så glad när han får komma ut, och det är härligt att vi kan galoppera sida vid sida utan att det ska bli någon hets hästarna emellan.
Avslutningen på dagen blev att fixa en inlämningsuppgift framför 5-milen på skidor, och ännu en svensk medalj, vilket OS!

Hoppas nu det är tillräckligt med plats i hjärnan för att fixa kommande vecka, i fredags var det helt kört att försöka tänka när jag kom hem- proppfullt i skallen!!

onsdag 24 februari 2010

Inspirerad

Trötthetsskalan var totalbottnad när jag kom hem idag. Min kropp är inte gjord för att lämna sängen strax efter 5. Hjärnan var överarbetad framemot 17-tiden, idag fick jag åka med A hem, lite roligare med sällskap.
Bängtrött men pulsen sa att det var ok att träna så det blev ett tröskelpass. Börjar kännas att det går på rätt håll igen, äntligen! Så fick jag vara nöjd, och bättre blev det när skidpojkarna körde hem ett stafettguld i OS, så härligt att se!
Tyvärr har de hotat med plusgrader och regn, så vi får väl se om man kan köra några skidor i helgen? Utecykling känns lite onödigt spännande...

måndag 22 februari 2010

Elitfemman

"Förbanna inte mörkret, tänd ett ljus istället."

Så istället för att muttra över att det är cykelovänligt ute så åkte vi till Karlsnäs igår. Mamma hyrde ett par skidor, det var väl 15 år sedan sist hon åkte, men hon körde ändå över en mil. Har man en gång lärt sig något sitter kunskapen kvar, även om det är ringrostigt i början.


Henrik och jag drog tre varv på elitfemman. Delar av spåret har jag kört innan, minns speciellt en backe som avslutas med en skarp vänstersväng. Det är väl mer en en gång man inte lyckats med den svängen...
På första varvet stod det några halvstora ungar på toppen och släppte förbi oss. Henrik for iväg före, och jag hann höra dem kommentera att vi var sådana duktiga, och en annan kläckte ur sig att vi typ har hållt på hur mycket som helst, jo tjena... Så nu kände jag pressen att jag absolut inte fick ramla! Och kanske är det sådant man behöver ibland, för nu var jag tvungen att fokusera, och fixade svängen galant. Riktigt kul var det, nu börjar det kännas lite mer stabilt med tekniken också. Den delen som jag inte hade kört innan innehöll mer böljande backar, inga svårigheter, bara rolig åkning.

Blev ett löppass i helgen också, har inte sprungit sedan innan jag blev sjuk. Men eftersom det var rätt knöligt och oplogat kunde jag ju skylla på det när jag tyckte det gick långsamt. Blev trött i alla fall, belöningen blev lammsadel med rostade rotfrukter och vitlökssås - mums!

torsdag 18 februari 2010

Rammstein


I tisdags var det dags för Rammstein och Combichrist i Malmö. Snöade och var halt på vägen dit, mellan Fjälkinge och Kristianstad låg det 4 bilar i diket, var som en isskorpa på vägen. Inom MC-Center och hämta en ny ram till H.
I Malmö hade de tänkt till lite bättre på parkeringen, det var katastrof efter DM när man skulle hem, vi var snabba ut men hörde om de som fått vänta i evigheter, nu funkade det bra. Hann precis in till våra platser när Combichrist drog igång, i tid, det hade vi inte riktigt räknat med.


Rammstein stod för en snygg show med mycket pyroteknik och lite humor, mycket nöjd!
När vi satte oss i bilen för att åka hem hörde vi att Björn Ferry fixat ett OS-guld, fantastiskt kul.


Igår var mamma och jag ut på en ridtur i snön, härligt!

måndag 15 februari 2010

1-årskalas

Idag var jag på 1-årskalas, ett utmärkt tillfälle att frossa i bullar och kladdkaka med gott samvete. Detta räknas alltså inte till godis, och det blev apelsinjuice till. Nu är det halvtid på godis och läskuppehållet! I överlag går det bra, och ja, jag erkänner villigt att det blivit en burk Trocadero när jag hade en grej att fira. Men det är ju jag som sätter reglerna, och jag hade ju lika gärna kunnat fira med ett glas vin om jag varit lagd på det hållet.

I lördags var det årsmöte med cykelklubben, blev en sväng in på den närliggande brevduveutställningen, något jag aldrig besökt innan. Verkar förvisso enklare med en sådan hobby, brevduvorna behöver inget takräcke/stor bil för att transporteras...

Härligt var damerna skidor, guldet och fjärdeplatsen, vilka tjejer! Inspirerande. Blev några styrkeintervaller på trainern innan, så jag hade rätt ont i benen där framför tv:n :)
H visade även bra skidform då han sopade hem Skogsfalkens KM i skidor, 10 km klassisk stil i lördags, grattis!

Imorgon blir det konsert i Malmö.

fredag 12 februari 2010

Intervaller på skidor

Idag var det 4*4 på schemat, passade på att utnyttja snön och körde dem på skidor. Nytt spår (för mig) dag, alltid lika spännande och se om backarna slutar med en skarp sväng eller någon annan svårighet, eller vad säger du Sara? :) Hittade en backe som jag behövde 3.40-3.50 på mig att ta mig uppför, perfekt att ligga och nöta på! Kändes sådär i början, men bättre och bättre, sista fick jag till riktigt bra! Så nu kan jag nog äntligen kalla mig frisk igen :)
Även tekniken har nog blivit lite bättre, klarade hela passet utan en enda vurpa, trots en massa svängar, och en vändplan efter en nerförskörning. Spåren hade haft besök av både rådjur och vildsvin, men de hade mest varit vid sidan om.
Nu är armarna som kokta spaghettin, skönt att inte bara ha ont i benen, omväxling förnöjer.


Igår trodde jag att kise låg och sov i soffan när jag hörde en massa konstiga ljud. Hittade honom i ett fönster och på andra sidan på fönsterblecket satt en ännu större katt, inte undra på att I var förbannad! Den andra katten försvann så småningom (såklart ivägskrämd av min Tiger!) men kise höll vakt hela kvällen.

För övrigt var denna dag (12/2) en fredag även 1988 då jag såg Depeche Mode live första gången...

måndag 8 februari 2010

Westernridning

Idag var det dags att testa något nytt. A och jag var i Bräkne Hoby och testade westernridning, kul och annorlunda! Alltid lika kul när polletten trillar ner och man belönas med att hästen gör det man begär. Lite kul att rida i ridhus också, vet inte hur många år sedan jag gjorde det.
Efteråt blev det inköp av födelsdagspresent, blev lite kläder till M.

Sedan var det dags för ett besök på Allergimottagningen, fick inga sprutor idag då förkylningen inte har släppt taget helt än, men behandlingen är nu äntligen avslutad. Ska bli intressant att se hur jag fixar våren, förhoppningsvis kan jag träna som vanligt utan att begränas av en massa pollen.

Skidåkarmusklerna gör sig fortfarande påminda, men det är klart, efter ett så långt uppehåll så måste de väl protestera i några dagar...

söndag 7 februari 2010

Mer skidor

Idag blev det ännu ett skidpass, testade ett par varv på 5:an i Nytorpet. Lite knixig enligt skidspår.se men det var kul att köra skidor där man sprungit och cyklat en del. Det var lite svårare svängar än gårdagen, men nu kändes det som jag hade lite mer koll på grejerna och fixade dem mer eller mindre galant. Blev bara en vurpa :)

Plockade förresten fram ett par sprillans nya Craft Stormtights igår (de gamla har nötts rätt mycket av utecyklingen tidigare i vinter) och märkte en detalj som förbättras, nu satt dragkedjan på sidan av benet istället för på baksidan, det gillade jag. Nu vet jag inte hur senaste modellen ser ut, dessa har legat i lådan några år. Har ju inte varit särskilt mycket uteträning utöver löpning senaste vintrarna, bara enstaka pass, så vinterutekläderna har inte slitits i samma omfattning som tidigare.

Nu gör sig skidåkarmusklerna påminda, används de verkligen inte till något annat än att åka skidor med?

lördag 6 februari 2010

Härliga vinter!


Torsdagen ägnades åt att köra bil, till Mjölby för att lämna hyrbilen och hämta Volvon som fått en ny generator. Lite trafik och bra musik gjorde att det blev en helt ok dag.

Härlig ridtur igår, hittade en orörd skogsväg med massa snö. Som gjord för en galopp. Hästen tyckte likadant, på hemvägen blev det smygökning och bocksprång, av ren glädje. Tur han har mycket man att hålla i:)

Bakade ett lass bullar också - gott!


Idag blev det en skidtur i Komperskulla. Var fyra år sedan sist, men rätt mycket av tekniken satt faktiskt kvar. Var någon sväng i en utförskörning som jag lyckades göra en faceplant i snön, men det var ju massor av snö så det var mest egot som fick sig en törn. Nu hoppas jag att snön kan ligga någon månad till, så man kan testa de olika spåren som de gjort här i krokarna.

onsdag 3 februari 2010

Snö!


Kom rejält med snö inatt, hela trädgården inbäddad i ett vitt täcke. Svettigt att skotta, men det är rätt kul för det ger resultat, blir stor skillnad på kort tid. Hoppas att den ligger ett tag till, om förkylningen bara kan ge mig sig så blir det förhoppningsvis skidor i helgen.

Fåglarna mumsar i sig av fröna, bergfinkarna är de mest frekventa besökarna, tillsammans med bofinkar och koltrastar. Funkar bra med fågelbordet vi köpte tidigare, rymmer mycket frö och de sprätter inte ut så mycket.


Koltrastarna är lättare att fota än bergfinkarna som har lite svårt att sitta stilla och posera.

Imorgon blir det att köra till Mjölby och hämta bilen, det ska ha fått en ny generator nu. Annars har det varit lite kul med en bakhjulsdriven bil i snön, beter sig lite annorlunda än en framhjulsdriven, märks väl i vinterväglag.


måndag 1 februari 2010

Depeche Mode, Globen

På pappret lät det enkelt, kör upp till Uppsala på lördagen, se Depeche Mode i Globen på söndagen, kör hem på måndagen. Ingen trafik och det flöt på bra, men i Ödeshög så ville inte bilen längre, den dog helt. Tack och lov tog vi oss in på parkeringen till Dinners och kunde sitta inne i värmen och fika medan vi väntade på bärgningsbilen. Det var vi tacksamma för eftersom det var -20 utomhus. Blev bärgningsbil till Mjölby där det stod en varm Mercedes och väntade. Utan manual. Visst en bil är en bil, men viss skillnad mellan att köra en Volvo och en (bakhjulsdriven) Mercedes, men med 30 mil till Uppsala så fanns det ju tid på sig att ratta in bra ljud på stereon, hitta reglage till vindrutetorkare och andra väsentligheter. Eftersom våra ladda-inför-konserten-skivor satt fast i vår bil så fick vi ta vad vi hade liggande löst att värma upp med, råkade vara bland annat en konsert från Stadion så det var ju helt ok.



Under natten till söndagen hade förkylningsbacillerna varit effektiva och jag mådde riktigt kass. Blev att ta det lugnt hela dagen för att palla med kvällen.
Trots sen ankomst till Globen lyckades vi få bra platser , det är inte riktigt samma trängsel framför scenen nu som på 90-talet... Blev några bilder i mobilen.

Walking in my shoes


Den karaktäristiska A Question of Time-snurren


In your room

Efter Home fortsatte allsången även efter de övriga grabbarna återkommit upp på scenen, så lite vi blev akomanjerade med Just Can´t get enough-trummor.
Vi bjöds på Dressed in Black (istället för One Caress).

Miles away


Tack och godnatt!