torsdag 30 augusti 2012

Jag också

Nu har jag äntligen fixat så jag kan blogga från mobilen!
Dagens lunch intogs på en bänk vid havet i sällskap av kanske 30 gråsparvar. Första gången jag sett en hovrande sparv!

Lunchkompisarna

söndag 26 augusti 2012

Husmusen - RIP

Gick upp i tid och var riktigt laddad för ett cykelpass imorse. Solen sken och ingen nämnvärd vind, det skulle bli en fröjd att komma ut med Madonen!
Nu blev det inte så. Idefix visade sig vara starkare än vad vi trodde när han sköt upp dörren till uterummet och tog sig en sväng. Eftersom vi hade bestämt tid så kunde vi inte vänta, så jag drog det korta strået och fick sitta hemma och vänta på katten.

Tydligen så var han på långpromenad, så jag bytte om och tog tag i förrådet som behövdes städas. När jag baxat ut en massa saker så behagade han att komma hem. Madonen fick vila eftersom det blåste upp, men det är mer plats i förrådet nu i alla fall. Lite kvar att greja med, men det stora (som jag tänkte göra förra året) är gjort och det känns bra!

Satt och läste i fåtöljen inne efter det, och isen kom in. Men något pep och jag fick syn på att han hade något i munnen. En mus! Mig veterligen har han aldrig fångat något större än en harkrank förut (frånsett den Rödstjärt som flög in i munnen på honom, men den räddade vi), men nu så! Stolt släppte han ner den på parketten. Resten skriver jag inte om.

Jägarn
Troligtvis var det samma mus som nästan landade på Henriks fötter när vi hade grävt klart ute igår.

måndag 20 augusti 2012

Hanö

Igår seglade vi till Hanö. Första gången jag var på en segelbåt, och det var avkopplande. Hanö var fint, och helt klart badbart i vattnet. Blev bad både vid Bönsäcken och vid hamnen, skönt med bad i havet! Det blåste inte så mycket när vi seglade, så det blev en rätt sen kväll. När vi kom hem märkte vi av värmeböljan, det var bastu i huset!

Vallmo
Vår trädgård ser ut som hej kom och hjälp mig i år. Jag har inte prioriterat ogräsrensning, och en mullvadsinvasion gör att gräsmattan ser ut som den drabbats av fläcktyfus. Men vallmon kommer i alla färger och former, den fyllda rosa har en alldeles egen jordhög som den står och gottar sig i.

Nu kallar kudden.

onsdag 15 augusti 2012

Dags igen

Knappt har man gått i mål på Cykelvasan förrän det är dags att rasta rullisarna. Idag var det dags att återuppta bekantskapen med rullskidorna, det blev ett litet nätt pass på 40 minuter. Men det räckte för att väcka liv i triceps kände jag när jag dök ner i Långasjön för ett kvällsbad...

söndag 12 augusti 2012

Cykelvasan 30 km

Började jobba förra veckan, och inledde med en kortvecka. Åkte till Sälen i torsdags, och i fredags var det dags för motionslopp, 30 km i Fädernes spår. Jag valde den kortaste varianten i år eftersom kroppen inte har känts särskilt pigg på sistone.
Pigg kände jag mig inte heller på fredagen. Jag startade 14.30, i femte startgrupp, så jag hade i vart fall gott om tid att väcka kroppen.

Jag var nog en av de som hade mer bråttom iväg i starten. Hittade några danskar som körde i ungefär samma hastighet, men tappade bort dem när jag kryssade bland motionärerna som startade före mig. Det var många oerfarna och det gällde att hålla koll hela tiden för att undvika olyckor.
Leden tunnades ut allteftersom, och så småningom blev det "fri fart". Jag hade bra ben, men resten av kroppen hängde inte riktigt med. Men det var en härlig känsla att kunna stå på utan att benen protesterade särskilt mycket. För trots allt så kändes kroppen bättre än på länge, och bara det kändes som en seger.
Jag var nöjd vid målgång, jag hade gjort vad jag kunde den dagen, och lyckats med mitt tidsmål. När jag kollade resultaten så visade det sig att jag var snabbaste dam i klassen, och bara fem herrar hade kört snabbare, lite kul. Tiden blev 1.07.51.

Resultat

Igår langade jag åt Henrik som körde tävlingsklass, 95 km. Efter sightseeing tillbaka till Lindvallen (Vasaloppsvägen var avstängd) och lite vila så cyklade jag över fjället. Det gäller ju att passa på att köra lite tröskelpass i backe när det finns långa backar i närheten.

Idag åkte vi lite bil, som omväxling.

söndag 5 augusti 2012

Engelbrektsturen

Nu har det gått en vecka sedan jag körde Engelbrektsturen. Har varit på semester och inte haft någon uppkoppling.

Kroppen kändes inget vidare efter SM, och jag var anmäld till den långa klassen i Engelbrektsturen, Norberg. Körde ett pass med Henrik dagen innan och bestämde mig då för att byta till den korta motionsklassen. Kroppen var inte det enda som kändes rassligt, även bakhjulet kändes orent. Henrik öpnnade för att ta sig en titt, och då trillar det ut en massa kulor ur bodyn. Lördagkväll och vi befann oss som sagt ute i obygden... Ställde in mig på att enbart langa på söndagen, men Henrik fixade så jag kunde låna ett hjul (tack Wengelin för det!).

Tydligen hade det regnat mycket i Norberg dygnet innan race, för skogen var full av lera. Men det var en hel del väg att cykla på också. Kul var att vi cyklade lite på den gamla SM-banan i Klackberg - därifrån har jag roliga minnen!
Jag lyckades med mina mål - under två timmar och topp-10-placering, så jag var möjd med  min dag. Jag är glad att jag bytte klass, för jag hade nog inte orkat runt långa rundan den dagen.