tisdag 18 oktober 2016

Kasta?

Jag är som en hamster. Sparar på en massa obegripliga saker som kan vara bra att ha. Men nu har jag blivit less på alla grejer som ligger överallt, så gör ett försök att kasta. Det går sådär.
Just nu är det papper som gås igenom. I det papperslösa samhället har jag en hel skog i pappersform som bara ligger där. Några tidningar som jag skulle vilja läsa, gamla garantier på prylar som inte använts på åratal, papper papper och åter papper. Inte allt som är mitt så att gräva i högarna kan vara minerad mark och skicka ner mig i en svacka. Försöker att ta lite varje dag för att undvika att trilla för djupt ner i svackan.
Soptunnan tycker att jag är duktig och blir full, men inomhus syns det ingen skillnad. Funderar över fysikens lagar och vad det är för material på skräpet som expanderar i sopkärlet? Hur är det möjligt? Eller är jag såpass bra på tetris så allt är packat perfekt när det ligger staplat, men när jag börjar rota i set så syns det hur mycket det är, egentligen?
Kanske att jag börjar få en överskådlig ordning år 2025. Kanske.

lördag 15 oktober 2016

Olofströms höstlopp

Fick erbjudande om barnvakt för att springa Olofströms höstlopp. Varför inte tänkte jag, och anmälde mig till 5 km-klassen. Kände mig inte i form för något längre lopp än så, men såg fram emot ett träningspass utan barn +vagn att kånka runt på.
Joggade ett pass häromdagen för att friska upp minnet hos musklerna, för att göra det mindre plågsamt idag. För vad jag än har för tankar innan loppet att jag ska ta det lugnt så vet jag att nummerlappen lockar fram hornen i pannan.
Vädret var +9 grader och blåsigt. Som tur var gick stora delar av banan i skogen, och där slapp man vinden.
Satte tre mål för dagen:
*ta mig i mål
*springa hela tiden
*tid under 30 minuter.
Det första visste jag att jag skulle fixa, men ville ha något lätt mål också.
Gick ut lite för hårt, så när jag kom till första backen så slog jag av en hel del på tempot, vilket gjorde att jag hamnade lite i ingenmansland. Såg löpare längre fram så det kändes ok att bara hålla mitt tempo. Underlaget var lite knöligt, vilket min fot protesterade över (inte van att springa i skogen längre) men ingen farlig smärta, så bara att lägga fokus på annat och ignorera smärtan.
Efter varje kilometer var det en skylt som talade om hur långt man sprungit, sådant gillar jag. Några framför mig valde att gå uppför backarna, men jag gjorde som jag planerat och kortade ner på steget och sprang upp, och därmed fixade jag mitt andra mål.
Mot slutet av banan var det en längre nerförsbacke där jag lät benen sträcka ut, och fick till en tempoökning på slutet. Sista 200 meterna märker jag hur någon snabb närmar sig bakifrån och jag drar på hela vägen in i mål. Höll på att ramla när jag råkade sätta foten i ett hål, men hade inte hjälpt för tjejen som spurtade förbi var mycket snabbare. Sved såklart, men efter att ha kollat resultatet så såg jag att hon var två i 10 km-klassen o hade en bra tid där. Så kanske istället ska vara glad att jag klarade att utmana henne?
Kom i mål på 29.31, så även målet under 30 min uppfylldes. Det gav en tiondeplats (av 30 i mål) i klassen, vilket såklart känns kul. Att jag dessutom vann på mitt startnummer var bara en trevlig bonus.

lördag 8 oktober 2016

Hetsätning

Sitter på tåget och betraktar medpassagerare. Blir rätt tydligt vilka som inte har småbarn, tjejen mitt emot har suttit o sett avslappnad ut med sin bulle i säkert 10 minuter.
Själv lyckades jag äta lite frukost på stående fot imorse, en macka och ett glas juice på några minuter och till min stora glädje så lyckades Junior med att inte göra illa sig eller hitta något spännande att peta på under tiden...

onsdag 5 oktober 2016

Oväntat

I lördags morse var jag allmänt seg och funderade lite på hur jag skulle ta mig igenom dagen på ett bra sätt. Pling sa det i telefonen. Nipe erbjöd sig att ta hand om Junior så jag kunde ta en cykeltur i skogen. Underbart!!! Junior fick nya intryck när han var på orienteringstävling och jag fick lite egentid i en höstvacker skog - underbart!
I övrigt försöker jag hitta någon form av vardagsrutiner. Lyckas ju lämna o hämta varje dag på förskolan, jobba det jag ska och hålla barnet mätt och hyfsat nöjt. Så nu ska jag bara få ordning på mat, sömn och träning för egen del...Vem har sagt att det ska vara lätt?